remax kartal office

client: remax   /  year: 2017  /  size: 1.900m²   /  location: istanbul, turkey   /  phase: ongoing

the building on istanbul's asian side raises over a sharply pointed plan which follows the outlines of the triangular parcel and is further accentuated by the extended slabs creating a cantilever of the building's upper floors towards its front. the back of the building facing the blind walls of the neighboring building is used to accommodate the vertical circulation and provides access to the office areas that therefore have a flexible plan layout. the office block, which has a strong monolithic emphasis, aims to create a visual memory in the immediate surroundings by using its bright three-dimensional facade design of alternating triangular window frames that repeat the idea of the overall architectural design.

 

/ architectural design

 
 

/ plans